renovaties behang op z'n mooist

Houtrotherstel

Eén van de geregeld voorkomende werkzaamheden bij  AEFINK is het herstellen van houtrot. Soms wat plekjes hier en daar, soms gaat het om een heel kozijn of zelfs een dragende constructie. Het is één van de door ervaring opgedane specialiteiten van ons bedrijf. Doorgaans is het kozijn, de balk of plank die we onder hande hebben genomen ná de behandeling harder, sterker en mooier dan het originele hout.

Houtrotherstel

Tijdens onze schilderwerkzaamheden komen wij geregeld houtrot tegen. We herkennen dat makkelijk, want het hout is zacht en splintert of breekt al bij minimale belasting. Houtrot wordt veroorzaakt door langdurige blootstelling aan vocht. Daardoor ontstaan er schimmels en gaat het hout rotten.

Gelukkig kunnen wij in de meeste gevallen een prima oplossing bieden. Wij verwijderen het aangetaste hout en vullen het ontbrekende stuk met onze Epoxie. Dat kan als de ruimte niet al te groot is. Bij zwaardere gevallen wordt een stuk hout weggezaagd en vervangen door een nieuw stuk. We passen het een en het ander naadloos op elkaar aan, u ziet er helemaal niets meer van en uw hout kan er weer jaren tegen.

De allergoedkoopste oplossing is om het niet zo ver te laten komen. Zorg voor goed onderhoud door regelmatig te laten schilderen. Dan is uw hout altijd veilig en nog mooi ook.

 

Tel. rechtstreeks: 0657 882 705
Mail: pim@aefink.nl

hersteller van houtrot